1. Home
  2. /
  3. Verduurzamen
  4. /
  5. Duurzaam ondernemen
 

Ik wil mijn bedrijf verduurzamen

Groen ondernemen

Wilt u uw onderneming verduurzamen door het aankopen van garanties van oorsprong van Nederlandse windenergie, zonne-energie of biomassa? Of door de opslag van CO2 in snelgroeiende gewassen en in onze bodem? 

Samen op weg naar een duurzame toekomst

Net als veel andere organisaties bent u waarschijnlijk al aan het kijken waar u uw bedrijf kunt verduurzamen. Misschien door groene stroom te gebruiken en door de eigen uitstoot te verminderen. Maar vaak staan bedrijfsprocessen in de weg om helemaal energieneutraal te worden. Door te investeren in carbon credits of in GvO’s kunt u dat laatste stukje compenseren..

Op die manier ondersteunt u lokale ondernemers met innovatieve projecten die ervoor zorgen dat er minder CO2 wordt uitgestoten en dat er genoeg duurzame stroom wordt opgewekt.

Lokale carbon credits of GvO’s kopen?

Steeds meer ondernemers zijn zich bewust dat groene stroom afnemen niet genoeg is voor een duurzame bedrijf en het lukt vaak niet om alle bedrijfsprocessen klimaatneutraal te maken.
Het team van NLgroen kan helpen met persoonlijk advies en d
oor het aankopen van lokale carbon credits of GvO’s.

Wilt u ook het laatste stukje van uw bedrijfsvoering verduurzamen met hulp NLgroen?
Vul dan ons contactformulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

opgericht

handelsplatformen

producenten

Minder CO2 uitstoot

Wat is carbon farming?

Bij carbon farming  wordt door bodemversterkende landbouwpraktijken CO2 uit de lucht langdurig vastgelegd in de grond of gewassen als vaste organische stof. 

Bedrijven die al goed bezig zijn en hun laatste stukje uitstoot willen compenseren, kunnen  nu Nederlandse carbon credits kopen. Met de opbrengst kunnen lokale boeren hun bedrijfsvoering aanpassen en koolstof opslaan, waardoor er minder CO2 in de lucht komt en de natuur én de bodemvruchtbaarheid verbetert.

Goed op weg met

Garanties van Oorsprong

70 procent van de via NLgroen verhandelde groencertificaten wordt geleverd door Nederlandse boeren en tuinders, die in toenemende mate investeren in zonnepanelen, windturbines en mestvergisters.

De groencertificaten of Garanties van Oorsprong geven aan waar, wanneer en uit welke bron de energie is opgewekt. Door de koop van deze certificaten helpt u lokale duurzame opwekkers investeren in de productie van groene stroom.

Uw bedrijf klimaatneutraal

Hoe kunnen we u helpen?

Door de onvermijdbare CO2-uitstoot van uw organisatie met carbon credits te compenseren, draagt u bij aan een klimaatpositieve toekomst. Of u koop GvO’s waarmee u ondernemers steunt bij innovatieve projecten die ervoor zorgen dat er meer groene stroom wordt opgewekt.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? NLgroen heeft een uitgebreid aanbod, waarbij verschillende types credits en of certificaten gecombineerd kunnen worden.

Actueel

Laatste nieuws van NLgroen

VACATURE – Account Manager-Handelaar

NLgroen zoekt een Account Manager-Handelaar (minimaal 32 uur) - Versnel de vergroening! Ben jij klaar voor de groene revolutie? NLgroen zoekt een gedreven Account Manager-Handelaar om ons team te versterken. We stimuleren duurzame initiatieven en versnellen de...

Lees meer
Met gras nemen we de CO2-uitstoot te grazen

Met gras nemen we de CO2-uitstoot te grazen

Landeigenaren verdienen met onaangeroerd grasland Wageningen 20 juni - LTO Ledenvoordeel, in samenwerking met GreenDutch en NLgroen, roept LTO-leden met grasland op om een belangrijke bijdrage te leveren aan de reductie van CO2-uitstoot en tegelijkertijd extra...

Lees meer
This site is registered on wpml.org as a development site.