1. Home
  2. /
  3. Verduurzamen
  4. /
  5. Duurzaam ondernemen
 

Ik wil mijn bedrijf verduurzamen

Groen ondernemen

Wilt u uw onderneming verduurzamen door het aankopen van garanties van oorsprong van Nederlandse windenergie, zonne-energie of biomassa? Of door de opslag van CO2 in snelgroeiende gewassen en in onze bodem? 

Samen op weg naar een duurzame toekomst

Steeds meer organisatie en medewerkers willen verduurzamen. Door het gebruik van groene stroom en door de eigen uitstoot te verminderen bijvoorbeeld. Maar u kunt nog een stap verder gaan door te investeren in carbon credits of in GvO’s.

Op die manier ondersteunt u lokale ondernemers met innovatieve projecten die ervoor zorgen dat er minder CO2 wordt uitgestoten en dat er genoeg duurzame stroom wordt opgewekt.

Lokale carbon credits of GvO’s kopen?

Steeds meer ondernemers zijn zich bewust dat groene stroom afnemen niet genoeg is voor een duurzame bedrijf en het lukt vaak niet om alle bedrijfsprocessen klimaatneutraal te maken.
Het team van NLgroen kan helpen met persoonlijk advies en d
oor het aankopen van lokale carbon credits of GvO’s.

Wilt u ook het laatste stukje van uw bedrijfsvoering verduurzamen met hulp NLgroen?
Vul dan ons contactformulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

opgericht

handelsplatformen

producenten

Minder CO2 uitstoot

Wat is carbon farming?

Bij carbon farming  wordt door bodemversterkende landbouwpraktijken CO2 uit de lucht langdurig vastgelegd in de grond of gewassen als vaste organische stof. 

Bedrijven die al goed bezig zijn en hun laatste stukje uitstoot willen compenseren, kunnen  nu Nederlandse carbon credits kopen. Met de opbrengst kunnen lokale boeren hun bedrijfsvoering aanpassen en koolstof opslaan, waardoor er minder CO2 in de lucht komt en de natuur én de bodemvruchtbaarheid verbetert.

Goed op weg met

Garanties van Oorsprong

70 procent van de via NLgroen verhandelde groencertificaten wordt geleverd door Nederlandse boeren en tuinders, die in toenemende mate investeren in zonnepanelen, windturbines en mestvergisters.

De groencertificaten of Garanties van Oorsprong geven aan waar, wanneer en uit welke bron de energie is opgewekt. Door de koop van deze certificaten helpt u lokale duurzame opwekkers investeren in de productie van groene stroom.

Uw bedrijf klimaatneutraal

Hoe kunnen we u helpen?

Door de onvermijdbare CO2-uitstoot van uw organisatie met carbon credits te compenseren, draagt u bij aan een klimaatpositieve toekomst. Of u koop GvO’s waarmee u ondernemers steunt bij innovatieve projecten die ervoor zorgen dat er meer groene stroom wordt opgewekt.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? NLgroen heeft een uitgebreid aanbod, waarbij verschillende types credits en of certificaten gecombineerd kunnen worden.

Actueel

Laatste nieuws van NLgroen

‘NLgroen levert maatwerk in duurzame energie’

‘NLgroen levert maatwerk in duurzame energie’

Loek Hulsbergen van PowerQ NLgroen, onderdeel van LTO Bedrijven en Waltmans, is een belangrijke schakel tussen opwekkers van duurzame energie en eindafnemers die hun energieverbruik willen verduurzamen. Die laatste kunnen bij NLgroen gas en elektriciteit inkopen met...

Lees meer
Garanties van Oorsprong bieden extra inkomsten

Garanties van Oorsprong bieden extra inkomsten

Duurzame energieproducenten hebben niet alleen inkomsten uit de verkoop van energie, maar ook uit de verkoop van zogeheten Garanties van Oorsprong (GvO's). Maar dat gaat niet vanzelf. NLgroen/Megawind regelde het voor energiecoöperatie Almeerse Wind. 'Dat is voor ons...

Lees meer
NLgroen gaat de samenwerking aan met NextEnergy

NLgroen gaat de samenwerking aan met NextEnergy

NLgroen is op 28 juni jl. de samenwerking aangegaan met NextEnergy. Deze samenwerking betekent het uitwisselen van marktkennis en de volgende stap in het inzetten van certificaten ter vergroening van stroom- en gasverbruik van eindklanten. Nieuwe partij op de markt...

Lees meer